Skovgrise

Tidligere har vi produceret grise i skoven. I samarbejde med Mette Gold har vi genoptaget en sådan produktion af velfærdskød. Der er to formål med produktionen.

Først og fremmest vil vi lave rigtig godt kød hvor dyrevelfærden er helt i top. Grisene har sin naturlige adfærd og det er helt åbenbart at de har et skønt liv med motion og trivsel. Udover foderet æder de frø, rødder, planter og andet naturligt forekommende i skoven, der er med til at give smag til kødet.

Desuden kan det være en måde at lave selvforyngelse af træerne i skoven. Med grisenes naturlige rodeadfærd rodes en masse frø ned i jorden og hvis det lykkes godt kan det give næste generation af træer der spirer frem året efter.

Da grisene lever i naturen og får masser af motion kræver det mere foder og længere tid at vokse til fuld slagtevægt. Det er medvirkende årsag til højere pris men også højere kvalitet. Det går nok, for de nyder deres gode griseliv imens.

Salg af kød

Grisene slagtes hos mindre lokal slagter. Opskæringen foregår med særlig stor omhyggelighed i Mette Golds kølerum for at opnå det bedste resultat. Nænsom transport og mindst mulig uro i forbindelse med transport er vigtigt for os.

Kød kan bestilles i form af hel eller halv gris i parteret form efter eget valg. Der er sædvanligvis hold til slagtning i juni/juli og november/december. Kontakt Christian Castenskiold for bestilling og yderligere information.